diumenge, 8 de novembre del 2009

Tots som culpables de la ferum


La corrupció a dojo surt i fa ferum. Ni tots els nous contenidors que posa el nostre ecològic Ajuntament, poden acollir aquesta muntanya d'immundícies .Tothom ho sabia , tots ho sabíem però feien o fèiem veure que no ho veiem . Tots, d'alguna manera, en som culpables . Els uns per practicar-la (i embutxacar-se milions ) , els altres per amagar-la ( potser també sucaven ) i la resta per omissió (amb les butxaques buides això si )
Responsabilitats i culpabilitats molt diferents, però que tots hauriem d'assumir.
Ja se que a ningú li fa gràcia compartir responsabilitats amb en Millet , en Bartomeu Muñoz, l'Alavedra o el Prenafeta ,quan són ells ( si la justícia ho prova ) els depredadors, però tots sabem de "chanchullos" a Ajuntaments i institucions que no denunciem i això tampoc ens honora.

Aznar(sempre amb horror ha de sortir aquest home )li va dir la Nebrera que Catalunya és una societat malalta . Només cal veure'l a ell per endevinar qui ho està del tot , però si que la nostra societat pateix un important síndrome de manca de transparència que pot acabar per convertir-se en un autèntic virus autodestructiu.

Com qualsevol societat avançada , Catalunya pateix el càncer de la corrupció . Hem de ser capaços entre tots de fer alguna cosa i potser una bona manera de començar a passar l’escombra seria denunciar els casos del nostre entorn més immediat.

Conec molta gent honesta en el món polític, als ajuntaments i les administracions . Molts treballadors que ara veuen com es qüestiona una feina que fan amb entusiasme a favor de la comunitat . Si , molts d’ells , coneixien aquestes comissions , requalificacions , abusos , nepotismes , fraus i prevaricacions ...però no es mereixen que els posem en el mateix sac que els noms propis que he citat.

Així doncs si tots som responsables de la ferum en més o menys mesura , ara també em de ser capaços de no posar pedaços fer servir ambientadors d’olor de roses. Amagar el cap sota l’alta ,.dir que tots els polítics són iguals i no anar a votar no ens evitarà que aquesta sensació de podrit torni a cada pas als nostres nassos.