divendres, 9 de gener del 2009

Gaza banalitza l'holocaust



No podem callar! Ja es hora de dir les coses pel seu nom. Israel no pot continuar tenint carta blanca i la immunitat que li ha atorgat la barbàrie de l'holocaust.

A Gaza, Hamas va arrasar en unes eleccions lliures que potser mai hauria guanyat si Israel i tota la comunitat internacional haguessin tingut el seny d'arribar a acords de pau amb els palestins moderats del president Abbas, una administració corrupte si, però almenys disposada al diàleg. Estic convençut que als falcons d'Israel, i el seu complex militar-industrial en el poder, no els interessava cap pla de pau . Així amb la tensió justifiquen la seva pròpia supervivència.Però el món democràtic que valora la vida i el drets humans si que vol un acord que impliqui la coexistència pacífica de dos estats amb garanties clares de seguretat per a Israel.

Des d’aquelles eleccions a Gaza, el tancament, l'aïllament i el setge criminal d'Israel a la franja de Gaza -amb l'aval dels seus aliats- només ha contribuït a augmentar la desesperació i l'odi. Les milícies de Hamas i el suport popular, mal ens pesi, tenen ara més força que mai.

Des de Hamas, és cert, es llancen coets contra Israel amb més males intencions que afortunadament cadàvers, però la campanya militar d'ara no es pot justificar amb aquestes agressions que Israel podria resoldre -com fins ara- amb uns quants míssils ben dirigits.

Els atacs del quart exèrcit més potent de la terra estan en marxa i no s'aturen. Ens diuen que els morts són milicians radicals però el nombre de víctimes civils no fa sinó augmentar cada hora que passa.

Però Israel no en té prou amb la violència del seu exèrcit i intenta evitar que els mitjans de comunicació internacionals siguin testimonis del genocidi de Gaza (si, GENOCIDI amb majúscules). També vol fer callar els mitjans més crítics amb pressions inadmissibles en un estat democràtic (vegeu blog de Fran Sevilla).

Israel, un poble al que sincerament admiro i no només pel que ha patit, mereix molt més del que ara té. Mereix governants civils i no pas militars. Gent capaç de veure que el seu futur i sobretot la seva supervivència depèn de la capacitat de tenir la raó i no pas d'imposar-se per la força de les armes. Aquesta raó, però, no la trobaran a la Bíblia com tampoc ningú la pot trobar a l'Alcorà.

Senyors del govern d'Israel: justificar la barbàrie és impossible però desqualificar els que els critiquen amb l'argument que el poble d'Israel ha patit la "shoa" es senzillament embrutar el llegat de les víctimes de l'holocaust. Israel, com hauria de fer tot el món, ha d'honrar la memòria dels que van ser exterminats pel sols fet de ser jueus, però amb el genocidi de Gaza l'única cosa que aconsegueix es banalitzar un cop més aquell ignominiós episodi històric.